

DSRIP Project Approval and Oversight Panel (PAOP) February 17th - 20th, 2015

		Breakdown	Lead
February 17	Public Comment 10:30am – 5:30pm		Co-Chairs
	PPS Application Review:		
February 18-20	PPS Presentation 5 Minutes per		Co-Chairs
	Independent Assessor (IA) PPS Project Plan Review and Recommendations	15 minutes per Project Plan	Independent Assessor (PCG)
	PAOP Q&A/Vote	30 Minutes	Co-Chairs

Public Comment

Public comment should pertain to DSRIP PPS Review

PPS Presentations – 5 Minutes

 PPS presentation and comments - PPSs will have the opportunity to present up to 5 slides

Independent Assessor Recommendations and Application Review

Application review Components:

- Executive Summary of Application
- Review of Projects
- Highlights (Strengths & Weaknesses)
- Overall Score

Project Approval and Oversight Panel (PAOP) - 30 Minutes

- Q&A
- Approve, Modify, Reject voting process
 - Co-Chairs will open the voting process by calling upon the PAOP members to make a motion by statement
 - A motion will be made
 - Co-Chairs will ask if the motion is seconded
 - If a motion is seconded a discussion of the motion will be held
 - o After the motion is discussed the motion can be voted upon
 - A motion will fail if not seconded
 - Progress cannot continue until a motion passes or fails
 - A motion will pass if it receives a simple majority of members present
- VOTING: A motion will pass with a simple majority of members present

Project Plans Review Order

- The PPS Project Plan review order is listed below
 - The Project Plans are being reviewed in random order
- February 18 (day 1 of review) 9 PPS Project Plans
- February 19 (day 2 of review) 8 PPS Project Plans
- February 20 (day 3 of review) 8 PPS Project Plans

Project Plans Review Order

DATE	PPS Project Plans	
February 18, 2015	CNY DSRIP Performing Provider System	
	New York City Health and Hospitals-led PPS	
	Maimonides Medical Center	
	Refuah Health Center	
	Mohawk Valley PPS (Bassett)	
	Adirondack Health Institute	
	Finger Lakes PPS	
	Bronx-Lebanon Hospital Center	
	The New York and Presbyterian Hospital	
February 19, 2015	Lutheran Medical Center	
	Catholic Medical Partners-Accountable Care IPA INC	
	Millennium Collaborative Care PPS (ECMC)	
	The New York Hospital Medical Center of Queens	
	United Health Services Hospitals, Inc	
	Nassau Queens PPS	
	Advocate Community Partners (AW Medical)	
	Westchester Medical Center	
February 20, 2015	Mount Sinai Hospitals Group	
	Samaritan Medical Center	
	Ellis Hospital	
	Montefiore Medical Center	
	Richmond Univ. Med Center & Staten Island Univ. Hospital	
	Stony Brook University Hospital	
	St. Barnabas Hospital (dba SBH Health System)	
	Albany Medical Center Hospital	

DSRIP Project Approval and Oversight Panel (PAOP) February 17-20, 2015 Review Process Agenda Breakdown

		Breakdown	Lead
February 17	Public Comment	All Day	DOH
	10:30-11:00am	Welcome and expectations for	DOH
		the public comment	
	11:00-12:30pm	Public Comment	Co-Chairs
	12:30pm-1:30pm	Lunch	
	1:30-3pm	Public Comment	Co-Chairs
	3-3:30pm	Break	Co-Chairs
	3:30-5pm	Public Comment	Co-Chairs
		*If public comment ends early	
		the panel will vote on how to	
		proceed.	
	8:30am-10:30am	2 PPS Applications	PPS
February 18		(50 mins/Application	IA
	_	30 mins extra)	Co-Chairs
	10:30-10:45am	15 Minute Break	
		1 PPS Application (50 mins/Application)	PPS
	10:45-11:35am		IA .
		, , ,	Co-Chairs
	11:35-12:35pm	Lunch	
	12:40-2:20pm	2 PPS Applications (50 mins/Application)	PPS
			IA
			Co-Chairs
	2:20-2:35pm 15 Minute Break		
		2 PPS Application (50 mins/Application)	PPS
	2:35-4:15pm		IA
		` ' '	Co-Chairs
	4:15-4:30pm	15 Minute Break	
		1 PPS Application (50 mins/Application)	PPS
	4:30-5:20pm		IA .
			Co-Chairs
		1 PPS Application	PPS
5:20-6:10pm	(50 mins/Application)	IA .	
		,	Co-Chairs
February 19	8:30am-10:30am	2 PPS Applications	PPS
		(50 mins/Application	IA .
		30 mins extra)	Co-Chairs
1	10:30-10:45am	15 Minute Break	

İ			PPS
	10:45-11:35am	1 PPS Application	IA
-		(50 mins/Application)	Co-Chairs
	11:35-12:35pm	Lunch	
	12:40-2:20pm	2 PPS Applications	PPS
			IA
		(50 mins/Application)	Co-Chairs
	2:20-2:35pm	15 Minute Break	
	2:35-4:15pm	2 PPS Application (50 mins/Application)	PPS
			IA
			Co-Chairs
	4:15-4:30pm	15 Minute Break	
		1 PPS Application (50 mins/Application)	PPS
	4:30-5:20pm		IA
		(30 mins/Application)	Co-Chairs
	8:30am-10:30am	2 PPS Applications	PPS
February 20		(50 mins/Application	IA
		30 mins extra)	Co-Chairs
	10:30-10:45am	15 Minute Break	
		1 PPS Application (50 mins/Application)	PPS
	10:45-11:35am		IA
			Co-Chairs
	11:35-12:35pm	Lunch	
		0.000.4 11 11	PPS
	12:40-2:20pm	2 PPS Applications (50 mins/Application)	IA
		(30 mins/Application)	Co-Chairs
	2:20-2:35pm	15 Minute Break	
	-	2 DDC Application	PPS
	2:35-4:15pm	2 PPS Application	IA
		(50 mins/Application)	Co-Chairs
	4:15-4:30pm	15 Minute Break	
		1 PPS Application	PPS
	4:30-5:20pm	(50 mins/Application)	IA
			Co-Chairs